Evia SPA & Wellness

Evia Spa & Wellness

Антистресовият масаж

Антистресовият масаж заема водещи позиции в момента, тъй като всеки съвременен човек се сблъсква с умора и стрес. Подаването на настроение, физическата и моралната умора, изтощение, главоболие, безсъние – всички тези симптоми са срещани от всеки от нас. Антистресовият масаж помага във всяка от тези ситуации. Процедурата е насочена към релаксацията на човека, като го кара да забрави за проблемите у дома и на работа. В резултат пациентът се почувства добре, получава нова доза енергия, която му позволява да започне работа и да я завърши продуктивно във възможно най-кратък срок.

Антистрес масаж: Показания и противопоказания

Основата на антистресовия масаж е въздействието върху множеството рецептори и активни точки. Вече след първата сесия ще се почувствате прекрасно. Релаксацията допринася за подобряване на апетита и съня, за изчезване на неоснователната тревожност.

Показанията включват:

  • депресия;
  • намалена или прекомерна емоционалност;
  • ослабена имунна система;
  • нервно изтощение;
  • състояние на стрес и умора за продължително време;
  • невроза;
  • вегетативна дисфункция;
  • ипохондрически синдром и други психологически заболявания.

Противопоказанията се делят на местни (масажът не трябва да се извършва върху определени участъци на тялото), временни (следва да се въздържите от процедурата за определен период) и абсолютни (сесиите са напълно противопоказани, тъй като могат да навредят на здравето).

Към абсолютните противопоказания спадат различни онкологични заболявания, кръвни заболявания, склонност към кървене и други заболявания, които са трудно лечими. Към временните противопоказания спадат остри лихорадки и инфекции, а към местните – различни дерматити, издигащи се родинки. Антистресовият масаж не трябва да се извършва в областта на млечните жлези, брадавиците и ингуиналната област.

Предимствата на релаксиращия масаж

Професионалните специалисти извършват процедурата по такъв начин, че пациентът да усети хармония между душата и тялото си. Те постигат пълноценна релаксация и възстановяване на функциите на организма, поради което антистресовата процедура е широко търсена сред множество любители на масажа.

Проблеми като безсъние или мигрена трудно се лекуват с лекарства. В същото време антистресовият масаж позволява да се избегнат симптомите на тези заболявания във възможно най-кратък срок. Що се отнася до козметичния ефект, той също е налице при изпълнение на пълен курс. Благодарение на подобрената циркулация на кръвта се наблюдава подобрение на цвета на кожата, повишаване на еластичността й, липса на мимически бръчки и “двоен подбрадък”.

Антистресовият масаж е отлична профилактика на целулита в различните му стадии. При отсъствие на противопоказания се препоръчва както на жени, така и на мъже. Тази процедура следва да се извършва от професионалисти в тази област. Само по този начин ще постигнете желания ефект във възможно най-кратки срокове.

Резервация
Instagram
Facebook
Youtube