Evia SPA & Wellness

Evia Spa & Wellness

Главоболие. Масаж при главоболие.

Главоболието е един от най-честите симптоми на различни заболявания, които възникват в нервните окончания на венозните синуси и менингеалните и церебралните съдове. И е най-често срещаното оплакване при лечението на невропатологите.

Главоболие може да се появи в резултат на стесняване на съдовата система в задната част на главата и се получава свиване на мускулите, което причинява болка, която може да излъчва към слепоочията, челната част и очите.

За да избегнете главоболие, опитайте се да не се сблъсквате със стреса и да не приемате този или онзи проблем присърце. Премахнете от диетата червено вино, портокали, шоколад, те също могат да причинят главоболие.

Главоболието беше разделено на групи

1. Болка с мускулно напрежение (стрес, ниска кръвна захар, алергии или инфекции).
2. Съдовите промени причиняват напрежение в мускулната тъкан на врата и главата и водят до комбинирано главоболие.
3. Патологична болка.

Активни точки за отслабване или пълно премахване на главоболие

1. Ин-тан – намира се над моста на носа, на линията, където се свързват вътрешните краища на веждите.
2. Бай Хуей – намира се в зоната на короната в точката на свързване на ушите.
3. Xuan – точки над ръбовете на веждите, където линията на растеж маркира ъгъла.
4. Tien Zhu – намира се върху мускулите на колана в горната част на врата ви.
5. Хе-гу- намира се във вдлъбнатината между палеца и показалеца.
6. Фън Чи – намира се под основата на черепа, между големите вертикални мускули на врата.
7. Фен-фу – във вдлъбнатина под основата на черепа.
8. Ju-lyao- на скулата в линията на зеницата.

Масажирайте при такава болка

Един от методите за справяне с главоболието е акупресурата, тя може да облекчи не само пристъпите на мигрена.
Помислете за няколко упражнения за самомасаж:
за да започнете, седнете в удобна позиция, поставете лактите си на масата, дишайте равномерно и спокойно (без да задържате вдишването и издишването).
– с върховете на пръстите си за 3-4 минути омесете скалпа от теменната част до слепоочията, с кръгови движения по посока на часовниковата стрелка и при връщане вече срещу нея.
– поставете върховете на пръстите по протежение на раздялата, възможно най-близо до корените на косата, започнете с леки поглаждания от челото към тила, след което я натиснете и разтегнете с кръгови движения по посока на часовниковата стрелка.
– вземете кичур коса в основата на черепа и леко го дръпнете, докато почувствате лека болка. По този начин можете да ходите по целия череп.
– представете си възглавничките на пръстите си с барабанни пръчици и ги барабанете по целия скалп от върха на главата до тила и слепоочията.
– седейки на стол с удобна облегалка, наклонете главата си назад, с възглавничките на затворените пръсти за 2 минути, погладете страничните повърхности на шията от челюстта до ключицата.
– Натиснете с върховете на средния, показалеца и безименния пръст точките по линията, която свързва външния ъгъл на окото с мястото, което докосва горната част на ушната мида.

Резервация
Instagram
Facebook
Youtube