Evia SPA & Wellness

Evia Spa & Wellness

Какво е спа?

Самите спа процедури се появяват няколкостотин години преди нашата ера и са претърпели много промени. В тази статия ще разберем какви са спа процедурите, какви видове спа центрове съществуват и характеристиките на всеки от тях.

Съдържание:

 1. Какво е спа?
 2. Какви са видовете спа процедури?
 3. Как да изберем спа център за посещение?

КАКВО Е СПА?

Спа е комплексна релаксираща процедура, насочена към подобряване, отпускане и лечение на човешкото тяло, рестартирането му и предотвратяване на много заболявания и проблеми. Ефектът след спа е както на духовно, така и на физическо ниво. След СПА процедурата кожата се подмладява, придобива здрав вид и еластичност. Често за процедури се използват морски водорасли, лечебна кал, полезни билки и растения, водни процедури. В допълнение, СПА центърът помага да се освободите от стреса, да се забавлявате, да се откъснете от тежкото ежедневие за няколко часа, да се отпуснете и да се подмладите. Процедурите са търсени не само сред жените, но и сред мъжете. Мнозина казват, че след тях сякаш си „новороден“. Има няколко версии за произхода на спа.

Според първата версия думата „Спа“ идва от древното съкращение „Sanus per Aquam“, което на латински означава „здраве чрез вода“ или „здраве чрез вода“. Втората версия казва, че името идва от името на белгийския спа курорт с минерални извори, който е бил популярен през 16 век.

Във всеки случай днес СПА центърът не е просто грижа, а една от най-популярните услуги в козметологията. Отварят се отделни спа салони, спа стаи има в много салони за красота, много модерни курорти и хотели започват да предлагат такава спа почивка. И това не е изненадващо. Такива процедури имат много предимства и ползи:

 • подобрява се общото състояние на кожата;
 • ефективността се повишава, тялото идва в тонус;
 • има терапевтичен ефект;
 • кръвообращението се активира;
 • стабилизиране на нервната система;
 • напрежението изчезва, има релаксиращ ефект;
 • премахват се всички вредни токсини и шлаки.

За спа процедурите се използват не само козметика, но и се създава комфортна атмосфера, осветлението се заглушава и се създава специален саундтрак. В офиса се обръща внимание на различни фактори: миризми, музика, атмосфера. Трудно е да се възпроизведе такава атмосфера у дома.

 

КАКВИ СА ВИДОВЕТЕ СПА ПРОЦЕДУРИ?

Днес са известни огромен брой спа процедури и различни методи на въздействие. Провеждат се както комплекс от няколко процедури, така и еднократни сесии за определена зона.

Често процедурите се разделят на зони на въздействие:

 • за лице;
 • за тяло;
 • за коса;
 • за крака;
 • за ръце.

В салоните най-вероятно ще намерите следните популярни програми и спа процедури:

 1. Различни видове масаж и масажни техники, които помагат за подобряване на притока на кръв и облекчаване на напрежението (релаксиращ, лимфодренажен, тайландски, антицелулитен, уелнес, терапия с камъни, масаж с ароматни торбички, с етерични масла и аромати, спортен, за отслабване и др. .).
 2. Пилинг на лице и тяло за почистване на кожата от мъртви частици. След пилинг кожата става мека и гладка.
 3. Карбокситерапия за подмладяване и хидратация на кожата.
 4. Таласотерапия за премахване на токсините от тялото. Включва използването на морска вода, лечебни водорасли, соли, тиня, благодарение на които целият организъм се лекува и подмладява.
 5. Обвивки за различни ефекти: от овлажняване до премахване на целулита.
 6. Посещение на сауна, хамам, баня, специален душ или фито бъчви.
 7. Ароматни вани с масла, мляко, шоколад, морска вода. Понякога се използват специални бомби за баня.

Помислете какви са процедурите за всяка част от тялото.

 

Спа за коса

Такива процедури и грижи са насочени към подобряване на състоянието на косата. Може да срещнете следното:

 • горещо увиване и минерализация – подобряване на еластичността на косата, възстановяване след боядисване с натурални смеси с масла и витамини;
 • ламиниране – уплътняване на косата, възстановяване на гладкостта на косата;
 • Маски за коса за подхранване на суха коса;
 • пилинги;
 • процедури за почистване, заздравяване, подхранване и овлажняване на косата.

 

спа за лице

Спа методите за лице са насочени към премахване на умората, ефектите от стреса, липсата на сън и промените, свързани с възрастта. Голямото разнообразие от услуги спомага за подобряване състоянието на кожата, нейното повдигане, овлажняване, подхранване и почистване на кожата на лицето. Процедури като масаж на лицето и главата ви позволяват преди всичко да стегнете овала на лицето и да възстановите еластичността на кожата. Освен масаж, специалистите предлагат ексфолианти, пилинги, различни почистващи и овлажняващи маски за лице, кремове и апаратни техники, които не могат да се повторят на същото ниво у дома.

 

Спа за тялото

Спа програмите за тяло са насочени към подобряване на общото състояние на кожата, премахване на токсините и вредните вещества и дори оформяне на тялото, регулиране на метаболитните процеси и загуба на тегло. Има голямо разнообразие от програми за избор за различни цели:

 • масаж на тялото – включва видове като класически, мощен, тайландски, лимфен дренаж, екзотичен и други;
 • пилинг за тяло;
 • обвивки (шоколад, кал, водорасли);
 • рефлексотерапия (иглоукалывание);
 • ароматерапия;
 • процедури за баня (хамам, бани, сауни, фитобъчви, които помагат за насищане на кожата и облекчаване на възпалението);
 • ароматни релаксиращи вани, джакузи с хидромасаж.

 

спа център за крака

Особено популярни са обвивки (кал, водорасли и др.), Специални вани и масажни сесии. Такива сесии могат да намалят подуването и умората на краката, особено при хора с разширени вени.

 

Спа за ръце

Една от най-популярните процедури е парафинотерапията. Тези релаксиращи вани с морска сол са отлична грижа за ръцете. Често салоните използват овлажняващи масла, кремове за укрепване на ноктите, маникюр и масажни ритуали.

 

Комплексни спа програми

Много спа салони, центрове и комплекси предлагат избор от цели комплексни програми: против стареене, антицелулитни, коригиращи, почистващи и други. В някои салони можете да намерите доста необичайни програми, например романтични програми за двама, спа момински партита, посещения на хамами и други. И често такива комплекси се оказват много по-изгодни от използването на всяка услуга поотделно.

 

КАК ДА ИЗБЕРЕМ СПА ЦЕНТЪР ЗА ПОСЕЩЕНИЕ?

Всеки клиент ще иска да избере за себе си салон, който е подходящ както за цената, така и с доброто обслужване и ефекта от предоставяните услуги. Понякога обаче е трудно да се определи дали избраното място е добро или не. Събрахме няколко точки, на които трябва да обърнете внимание, когато избирате СПА салон.

Не забравяйте да прочетете отзиви за салона чрез специални сайтове или чрез приятели. Особено относно фокуса върху клиента и отзивчивостта на персонала.

Обърнете внимание на наличието на всички необходими сертификати, лицензи и обучение от майсторите и масажистите на студиото.

Попитайте за материалите, използвани за процедурите, козметика, козметика, която е включена в процедурата (за да избегнете алергии към използваните продукти), стерилността на условията и чистотата на помещението. Ето защо не се страхувайте да задавате въпроси относно санитарния режим, тъй като компаниите, свързани с използването на вода в такива количества, това винаги е благоприятна среда за развитието на бактерии.

Оценете пълния списък на предлаганите основни услуги, тяхното количество и цена. Ако е възможно, сравнете с други салони в града. В добър салон цените на услугите не трябва да са твърде евтини или твърде високи.

Салонът трябва да създаде специални условия за стая за масаж, сауна, турска баня, басейн и спа процедури. Днес можете да получите професионална спа и масажна процедура от истински професионалисти в СПА салон на достъпна цена. Изберете подходящата спа програма или масаж и се насладете на лечението в ден, който ви подхожда в EVIA SPA & WELLNESS. Нашите мениджъри ще ви помогнат с избора и ще могат да предложат подходящ вариант. При наличие на възможни противопоказания и сериозни здравословни заболявания е важно да се консултирате с Вашия лекар.

Резервация
Instagram
Facebook
Youtube