Evia SPA & Wellness

Evia Spa & Wellness

Класически масаж на гърба

Класически масаж на гърба е основата на много други видове масажи и основата на масажните умения. Много често се избира, за да си починете, да се отпуснете и да се освободите от умората. Заедно с това има силно лечебно действие и има невероятен ефект върху човешкия организъм. Благодарение на различни техники, този масаж може лесно да се адаптира към индивидуалните нужди на клиента. Майсторите на масажното изкуство Evia SPA ще могат да извършат перфектния класически масаж на гръб, съобразен с Вашето здравословно състояние, възраст и желания – така че да бъде максимално ефективен за Вас.

 

 

Характеристики на класическия масаж на гърба

 • Той е в основата на много масажни техники.
 • Изпълнява се с развлекателна цел.
 • Препоръчва се при заболявания на опорно-двигателния апарат.
 • Помага за намаляване на болката.
 • Извършва се, като се вземат предвид индивидуалните характеристики на клиента.

Показания за класически масаж:

 • Емоционална и физическа умора.
 • Подобряване на кръвообращението.
 • Укрепване на ставите и връзките.
 • Подуване и болка.
 • Възстановяване на увредени тъкани.
 • Повишаване на мускулната производителност.

Класическият масаж на гръб е един от най-ефективните лечебни масажи. Отдавна се използва като средство за лечение на опорно-двигателния апарат и метод за общо оздравяване на организма. Родината на съвременния класически масаж е Швеция. Неговият основател е Пер Хенрик Линг, който успя да докаже научно практическото значение на масажа и разработи набор от упражнения, насочени към поддържане на опорно-двигателния апарат. За това време откритието му е революционно, тъй като до средата на 19 век в западния свят масажът се смята за ненужна процедура. Но колкото повече масаж се прилага на практика, толкова по-убедени са в неговата ефективност. В началото на 20-ти век учените вече разделят ефекта от масажа на механичен, неврорефлекторен, хуморален, психологичен.

 

 

Въздействието на класическия масаж върху човешкото тяло

Основната сфера на дейност на масажиста е отстраняването на проблеми, свързани с опорно-двигателния апарат. И основното внимание се обръща на действителното механично въздействие върху човешкото тяло. Благодарение на триенето и триенето се ускоряват метаболитните процеси в тялото, подобрява се циркулацията на кръвта и лимфата, кожата се насища с кислород, ставите се разтягат. Класическият масаж на гърба е ефективно средство за справяне с болката и дискомфорта.

Един от най-фрапиращите и най-слабо научно изследваните е психологическият ефект на масажа. Благодарение на него се подобрява настроението, благосъстоянието, появява се усещане за лекота. Психолозите казват, че масажът, както никой друг начин, ни позволява да се отпуснем и да почиваме емоционално колкото е възможно повече. Нерефлекторният ефект на класическия масаж е тясно свързан с това – когато човек се чувства комфортно, нервната система е в покой, тя изпраща импулси към мозъка, сигнализирайки за безопасност и оптимална работа. И разбира се, такава атмосфера е благоприятна за освобождаването на „положителни“ хормони в тялото – окситоцин и допамин. Те са отговорни за усещането за щастие на физическо ниво.

Класическият масаж на гърба е необходим на всички, хора със заседнал или заседнал начин на живот, тези, които са в постоянен стрес и работят много. Може да улесни живота на хора с проблеми с гърба, болки или скорошни наранявания. И този масаж, като никой друг, изисква цялостен индивидуален подход.

Резервация
Instagram
Facebook
Youtube