Evia SPA & Wellness

Evia Spa & Wellness

Лимфен дренаж или антицелулитен масаж: какво да предпочетем в борбата за красиво тяло?

За да решите кой метод за справяне с несъвършенствата на фигурата е в състояние да даде по-голям ефект: целулитен масаж или лимфен дренаж, трябва да разберете естеството на появата на “портокалова кора” на бедрата.

 

image 6487327 1 - Evia SPA & Wellness

 

Целулитът е реакцията на външните тъкани към вътрешните процеси, при които се появява своеобразно подуване и в резултат на това притискане на съединителната тъкан, което нарушава кръвообращението и причинява коварно изпъкнали подутини и подутини по кожата.

В съвременната козметология се предлагат няколко вида въздействия върху кожата, по време на които трябва да има постепенно премахване на целулита и неговите прояви. Най-популярни и търсени са антицелулитният и лимфодренажен масаж. Но, за съжаление, малко хора знаят разликата между тези два вида масаж. Нека да разберем коя от процедурите трябва да бъде избрана в конкретен случай.

Антицелулитен масаж

Има способността да отпуска външните тъкани, като по този начин ви позволява да тонизирате и разхлабите съединителните и мастните слоеве. След това кръвообращението се нормализира, поради което външните прояви на целулита са скрити.

Перфектно тонизира не само кожата, но и мускулите, поради което тялото се почиства от токсини и застояли токсини. Има мнение, че антицелулитният масаж, по време на който не е имало дискомфорт, не може да донесе никаква полза. Това не е съвсем вярно, процедурата във всеки случай помага за подобряване на мускулната функция и подобряване на състоянието на кожата. Такъв масаж, извършен в комбинация с ароматни масла, е в състояние да тонизира цялото тяло.

Не е необходимо да чакате моменталното изчезване на целулитните прояви, но с течение на времето, при условие че курсът е завършен напълно, ефектът може да се види. Но като цяло всичко зависи от типа кожа и колко напреднал ще бъде целулитът при дадена жена.

Лимфодренажен масаж

Тази процедура се основава на отстраняването на застоялата лимфа от тялото.

Лимфата е течност, която се намира дълбоко в клетките на кожата. Това е своеобразно място, където тялото премахва повечето от токсините и вредните вещества, които са влезли в него отвън или са преработени в резултат на метаболитни процеси. В идеалния случай лимфата се отделя от тялото самостоятелно, но в условията на заседнал начин на живот тя има тенденция да стагнира, като по този начин влошава не само качеството на живот, но и външния вид на кожата.

Лимфният дренаж има за цел да премахне излишната течност, натрупана от тъканите на тялото, в резултат на което външният вид на кожата се подобрява. Тази процедура изисква доста сериозни знания и умения от майстора. Лимфодренажният масаж е особено полезен при наличие на целулит, в комбинация с отоци и отпусната кожа. След процедурата тялото се изпълва с лекота и сила, освен това този вид експозиция е доста приятен.

За предпочитане е да се използва лимфен дренаж, когато има малки лезии по кожата и кръвоносните съдове са доста слаби, в резултат на което силен антицелулитен масаж ще причини не само физически, но и естетически проблеми. Противопоказание за антицелулитен масаж е наличието на паяжини, няма ограничения за тегло.

Като цяло, когато избирате между лимфен дренаж и антицелулитен масаж, като средство за борба с “портокаловата кожа”, трябва да вземете предвид противопоказанията и състоянието на кожата. Идеалното средство за борба с целулита е комбинацията от тези две процедури.

Резервация
Instagram
Facebook
Youtube