Evia SPA & Wellness

Evia Spa & Wellness

Масажно масло. За какво е?

Всеки знае за чудодейните ефекти, които има масажът. Полезните му свойства са доказани от векове. Благодарение на масажа можете да облекчите напрежението в мускулите, да лекувате опорно-двигателния апарат, да нормализирате кръвообращението и просто да се отпуснете след тежък ден.

Масажното масло се използва за повишаване на ефективността на масажа. Осигурява необходимото плъзгане на ръцете върху масажираната част на тялото, предотвратява триенето, прекомерното разтягане на кожата и я предпазва от увреждане, също така маслата имат лечебен ефект върху тялото и могат да повишат имунитета.

Evia Spa Wellness

Използването на масла ще направи масажа още по-приятен, ще облекчи нежеланото физическо и нервно напрежение, ще придаде на кожата мекота и еластичност и ще възстанови нейната структура. Също така, в зависимост от вида на маслото, има различни ефекти, например: антистрес, антицелулитен, тонизиращ и други.

За масаж можете да използвате както купени масла, така и домашно приготвени масла. По състав те са почти еднакви, не се различават по принципа на действие, единствената им разлика е, че закупените се съхраняват по-дълго поради съдържанието на парабени (консерванти) в тях. Всяко масажно масло се състои от основни и активни съставки, смесени в правилните пропорции. Основните осигуряват необходимото плъзгане на ръцете, а активните вещества (етерични масла) имат насочен ефект, те се избират въз основа на задачите на масажа.Свойствата на различните масажни масла и тяхното въздействие върху тялото

Трябва да знаете, че етеричното масло, което е активно вещество, трябва да се смесва с базовото масло, тъй като във високи концентрации може да навреди на организма.

За да получите ефект на релаксация, по време на масажа трябва да използвате масла, съдържащи етерични лавандула, роза, маточина, бергамот. Имат успокояващ ефект върху нервната система, подобряват съня и помагат за отпускане на мускулите. Но също така трябва да се има предвид, че може да няма успокояващ ефект, ако миризмата на маслото е неприятна.

За подобряване на кръвообращението и премахване на болката в ставите са подходящи тонизиращи масла с карамфил, здравец и джинджифил. За подобряване на настроението се използват масажни масла с мащерка, лимон и розмарин. Масажът с тези масла се препоръчва да се извършва не по-късно от 6 часа преди лягане, тъй като те предизвикват възбуждане на нервната система.

За ефективен антицелулитен масаж са подходящи продукти, съдържащи масла от липа, копър, портокал или хвойна. Такъв масаж ще има по-голям ефект, ако се прави след гореща вана.

Еротичният масаж се прави най-добре с масла от иланг-иланг, ванилия, жасмин и сандалово дърво, тъй като те са силни афродизиаци.

Резервация
Instagram
Facebook
Youtube