Evia SPA & Wellness

Evia Spa & Wellness

Масаж за задните части

Масаж за задните части може да има редица положителни ефекти, включително подобряване на кръвообращението, отпускане на мускулите, облекчаване на напрежението и подобряване на цялостното състояние на мускулите на седалището.

Недостатъците на тази зона са

  • загуба на тонус и форма по различни причини;
  • прекомерна телесна мазнина;
  • неравен релеф на повърхността.

Техниките, използвани при този вид масаж, винаги се изпълняват по посока на потока на нашата лимфа, тъй като това помага за подобряване на формата на самите седалища. По време на масажа всички движения се извършват в посока от периферията към центъра, включително отдолу нагоре. Първоначално масажът започва с доста дълбоко поглаждане с помощта на ръба на дланта на масажиста.

Движението се извършва от периферията към центъра

  1. отгоре – ходене по илиачния гребен;
  2. отдолу – ходене по периметъра на инфраглутеалната гънка.

След това масажистът преминава към по-бързи кръгови удари. Поглаждането от този тип се извършва само от основата на дланите на двете ръце на масажиста в различни посоки, спираловидно, или от страничните повърхности до самия сакрум. След това отново се извършва дълбоко поглаждане. Следва еднопосочно напречно омесване на цялата съществуваща мастна гънка. Захваща се хоризонтална мастна гънка, след което се омесва отдолу и нагоре.

Масажистът постепенно преминава към месене във формата на щипка, между палеца и показалеца във вертикално положение, като захваща мастната гънка, много внимателно я омесва от страничните й повърхности към центъра. Този масаж завършва с масажни ефекти върху опашната кост, има доста интензивни кръгови удари по посока на часовниковата стрелка.

След това се извършва пренапрежение за всички лимфни възли на глезена, включително подколенната област, както и субглутеалната област и сакрума. Ударът винаги се извършва с две ръце, с леки натискащи движения, във всяка зона.

Резервация
Instagram
Facebook
Youtube