Evia SPA & Wellness

Evia Spa & Wellness

Масаж за отслабване

Специалните масажни техники за отслабване ви позволяват да се отървете от ненужната сантименталност, да подобрите състоянието и външния вид на кожата. Дълбоката мускулна работа ви позволява да възстановите тонуса на кожата, да се отървете от целулита и да коригирате проблемните зони.

Съдържание:

 1. Видове масажи за отслабване
 2. Ефектът от масажа за отслабване
 3. Противопоказания за масаж за отслабване

За ефективна загуба на тегло и корекция на външния вид, в допълнение към диетата и спорта, се използва масаж на тялото. Благодарение на масажа се активират процеси, които ще помогнат за намаляване на телесните мазнини и коригиране на фигурата. Масажите за отслабване са много различни, като се използват различни техники и техники, с изучаване на много области. Благодарение на масажната процедура кръвта тече към проблемните зони с мастни натрупвания, поради което те бързо се изразходват от тялото и водят до загуба на тегло. Освен премахване на излишните килограми след процедурата, кожата се стяга, подобрява се нейният тонус и еластичност. В тази статия ще анализираме какви масажни техники за отслабване съществуват, кои са най-ефективните и какви са противопоказанията за процедурата.

ВИДОВЕ МАСАЖИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

Масажът за отслабване включва ръчно (ръчно) или апаратно интензивно въздействие върху различни проблемни части на тялото. Най-често това са стомахът, страните, краката и задните части, тъй като наднорменото тегло най-често се концентрира върху тях, от което е трудно да се отървете. Всяка зона има собствена техника за въздействие и изработване на телесните мазнини. В резултат на масажа се коригират корема, талията, ханша, краката и задните части. Масажистът използва различни методи на въздействие и техника индивидуално за всеки пациент. За оформяне на тялото най-често се използват следните видове масаж.

 1. Антицелулитен масаж, който се извършва чрез изработване на проблемните зони по посока на лимфния поток с помощта на плавни и меки движения. Активното изследване на проблемните зони ви позволява да ускорите разграждането на мастната тъкан. Този вид масаж ви позволява да се справите с подпухналостта, да повишите мускулния тонус и да подобрите общото състояние на кожата.
 2. Масаж с мед, за който експертите използват натурален течен мед. Върху кожата се нанася мед, след което специалистът с резки движения залепва и откъсва повърхността, в резултат на което материалът придобива сиво-бял цвят. Този цвят показва премахването на замърсяванията и токсините от порите на кожата. Процедурата ви позволява да ускорите метаболизма, да се отървете от целулита, подхранва кожата с полезни вещества и витамини.
 3. Масажирайте с вакуум или може. Тази процедура се извършва с помощта на специални дюзи, които вкарват в определен участък от кожата и я развиват. Благодарение на този ефект върху проблемните зони се подобрява притока на кръв в тялото, мастните натрупвания се омекотяват, обемите значително намаляват, целулитът и неравностите изчезват. Кожата става гладка и еластична.
 4. Вибромасажът се извършва с помощта на специална ротационна дюза, която генерира импулси с различна електрическа мощност, въздействащи дълбоко върху тъканите и активиращи регенеративните процеси. Такъв масаж осигурява повдигане на кожата и намаляване на мастните усложнения.
 5. Хидромасажът е популярна и ефективна процедура за цялото тяло. Благодарение на въздействието на водна струя върху различни области на тялото, кръвообращението и метаболизма в тялото се подобряват, тежестта в мускулите изчезва, умората се облекчава.
 6. LPG масаж. Масажът се извършва с помощта на специални ролкови дюзи, които фиксират проблемните зони и ги задържат чрез вакуум. Такива манипулации ви позволяват да намалите телесните мазнини, да се отървете от „портокаловата кора“ (целулита) и да придадете естетичен вид на кожата си. След завършване на курса и дори след няколко сесии, обемът на мазнините намалява и изразените признаци на целулит изчезват, а кръвообращението се активира.
 7. Щипковият масаж ще изравни релефа на кожата, ще повиши нейния тонус и ще изчисти целулита на различни места.
 8. Пресотерапията е друг вид хардуерен масаж, който помага за нормализиране на лимфния поток и борба с целулита.
 9. Миостимулацията е метод за възстановително лечение, в резултат на което мускулите на проблемните зони се подлагат на токов импулс, който стимулира разграждането на мастните клетки и намалява броя на стриите.

За да изработят различни проблемни зони, майсторите в коригиращия масаж използват следните манипулации:

 1. Поглаждане, с което започва и завършва масажната процедура. Такива движения ви позволяват да отпуснете мускулите и да подготвите част от тялото за по-нататъшно изучаване и излагане.
 2. Дълбоко месене, което включва различни манипулации: пощипване, търкаляне, в зависимост от целите и избраната техника. Такъв интензивен ефект ви позволява да активирате кръвния поток и движението на лимфата в тялото, да разграждате мастните натрупвания и да изглаждате кожните неравности.
 3. Тонизиране чрез триене на кожата, което ви позволява да подобрите общото състояние на кожата, да укрепите мускулите и да повишите общия тонус.
 4. Апаратен масаж, който се извършва с помощта на различни масажни уреди за оформяне на тялото. Дюзите, масажорите и методите на експозиция могат да бъдат различни в зависимост от областта на изследване.

ЕФЕКТЪТ ОТ МАСАЖА ЗА ОТСЛАБВАНЕ

При избора на професионален специалист и добър салон, клиентът може да получи максимален ефект от масажа за отслабване. Майсторът съставя план за процедура въз основа на характеристиките на тялото на клиента, неговите проблемни зони и необходимите задачи. Благодарение на масажа за отслабване:

 • оказва се, че се отървете от целулита и излишните телесни мазнини поради разграждането на мастната тъкан;
 • общият тонус на мускулите на корема, бедрата и задните части се повишава;
 • подпухналостта намалява;
 • кожата на тялото се изравнява, възстановява се нейната стегнатост и еластичност;
 • меките тъкани от вътрешната страна на бедрото се стягат;
 • страните са изгладени, талията е намалена по време на корекцията на корема;
 • токсичните вещества се отстраняват от тялото;
 • има релаксиращ ефект след процедурата.

В козметологията масажните процедури често се редуват с мезотерапия, лазерно подмладяване на кожата и плазмотерапия. Този комплекс от процедури подобрява метаболизма и лимфната циркулация в кожата.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ ЗА МАСАЖ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

Масажните процедури не могат да се извършват след някои козметични процедури, като лазерна епилация или пилинг. Преди да посетите процедурата, по-добре е да се консултирате с вашия лекар или специалист. Противопоказанията за масаж са:

 • бременност и кърмене;
 • разширени вени;
 • хипертония;
 • заболявания на сърцето и кръвоносните съдове;
 • кожни заболявания.
 • онкология;
 • тромбофлебит.

Загубата на тегло включва интегриран подход, така че е важно да се обърне внимание на правилното хранене, начин на живот, качествена грижа за кожата, спорт или други физически дейности. За да постигнете максимален ефект от масажната процедура, трябва да се свържете със специален салон, който предлага коригиращ масаж за отслабване. Когато изпълнявате сами различни масажни техники, вие не само няма да постигнете желания ефект, но дори можете да навредите на тялото си поради незнание. В това отношение най-лесното и най-доброто решение би било да се обърнете към професионални майстори на рецепцията.

Резервация
Instagram
Facebook
Youtube