Evia SPA & Wellness

Evia Spa & Wellness

Масаж на корема за отслабване. Преглед на най-ефективните техники.

Външната красота и хармоничните пропорции винаги са били ценени. Това се потвърждава от антични статуи на мъже и жени с безупречни тела. В различни исторически периоди имаше различни идеали за външен вид, но по всяко време хармонията на фигурата беше ценена.

 

масаж для похудения - Evia SPA & Wellness

 

Единствените изключения са подпухналите красавици от картините на Рубенс. Но днес увисналият корем или бедрата с признаци на целулит не са на особена почит. Освен това такива проблеми се срещат при доста слаби и млади момичета. И дори прибягвайки до строги диети, може да бъде трудно да постигнете желания резултат в областта на талията. В резултат на това всички части на тялото губят тегло, с изключение на проблемната зона. Тук възниква въпросът как да се отървем от подкожните мазнини на талията?

Ще е необходим интегриран подход, включително масаж за отслабване на корема. Процедурата не е панацея. Но в комбинация с балансирана диета и спорт ще ви помогне да получите плосък корем много по-бързо. Основната цел на масажа е да “разбие” подкожните мастни запаси. Масажът също така подобрява кръвообращението и метаболизма, намалява стриите и целулита, насърчава изхвърлянето на токсините. Процедурата подобрява работата на храносмилателната система, но винаги трябва да се има предвид, че трябва да се въздържате от хранене в продължение на 2-3 часа.

Масажът на корема може и трябва да се прави у дома, но за да получите видим и бърз резултат, по-добре е да се обърнете към професионалисти. Има много съвременни техники, но е достатъчно да овладеете няколко от тях.

Щипков масаж за отслабване на корема

Принципът на изпълнение е ясен от името. Прави се с ръце, които се движат около корема с щипки по посока на часовниковата стрелка. Необходимо е да се улови дебел слой кожа с мазнини. Продължителността на сеанса е 10-15 минути, след което ще има леко зачервяване. Ако кожата не се зачерви, значи се самосъжалявате. Ще бъде полезно да допълните оскубаната техника с воден масаж. За него е полезен душ с монтирана хидромасажна дюза или обикновена дюза с много малък диаметър на отворите. Насочете водата към проблемната зона и движете душа по посока на часовниковата стрелка. Желателно е да промените температурата и налягането на водата.

Масаж с мед

Особено популярен и ефективен масаж с мед за корема. Сесиите изискват естествен мед.

Техниката е следващата. Ръцете се намазват предварително с мед. След това въздействието се прилага по един или повече от следните начини: пощипване, потупване, отдръпване на силно притиснатата длан и поглаждане с натиск.

Особеността на този масаж е, че след известно време излиза бялото вещество – така токсините излизат през кожата. Въпреки епитета “мед” в името, масажът може да бъде доста болезнен. Колкото по-далече, толкова по-силно медът полепва по кожата и е по-трудно да издърпате ръката си. Но процедурата става по-ефективна. След масажа, топъл и след това студен душ ще ви помогне да се ободрите и да измиете меда.

Масаж с вендузи

Друг много ефективен масаж е вендузният. Нужни са ви само специални буркани и масажно масло. Преди процедурата кожата се почиства със спиртен разтвор. На стомаха се прилага масло, което осигурява по-добро плъзгане. След това банките се фиксират, като се улавят около един и половина см кожа. Процедурата е с продължителност 5-10 минути, през които вендузите се движат по кожата. След масажа трябва да легнете малко покрити. Не се страхувайте от синини, които често се появяват в началото, защото с времето кожата ще свикне и капилярите ще се заздравят.

Не забравяйте, че е невъзможно да премахнете излишните сантиметри и кожни гънки само с помощта на масаж. Трябва да се грижите за храненето, упражненията, здравословния сън. В комбинация със здравословен начин на живот, масажът за отслабване на корема ще даде чудесни резултати. Можете да покажете наистина съблазнителна фигура с плосък корем!

Резервация
Instagram
Facebook
Youtube