Evia SPA & Wellness

Evia Spa & Wellness

Масаж на корема

Масажът на корема е ръчен метод за въздействие върху коремната област. В същото време масажистът активира функциите на тялото с определени движения, подобрява кръвообращението, повишава тонуса, а също така решава редица други проблеми.

Прави се общоздравен масаж на корема с цел нормализиране дейността на храносмилателните органи. В същото време вътрешното напрежение и лимфният застой се премахват, метаболизмът се подобрява. Процедурата се извършва на масажна маса , докато масажистът изпълнява специални техники за раздвижване на натрупаната храна през червата. В резултат на това се активира перисталтиката, защото се засягат определени нервни центрове. Масажът на корема спомага за повишаване на общия тонус и нормализиране на работата на черния дроб и панкреаса.

Масажът на корема е не само ефективен, но и приятен начин за коригиране на фигурата. В резултат на това обемът на подкожния мастен слой намалява, тялото активно се освобождава от токсините и токсините, стимулира се кръвообращението и се възстановява еластичността.

Напоследък тази процедура, която се извършва на маса за масаж , много често се използва с цел отслабване. Между другото, тази процедура може да се направи и от мъже, които искат да се отърват от биреното коремче, тъй като този естетичен проблем е свързан с храносмилателен, венозен и лимфен застой, както и с общия метаболизъм.

Масажът ви позволява да извършите обща диагностика на области , които изискват специално внимание. За да се отървете бързо от наднорменото тегло, ще помогне само процедурата, в която основните елементи са представени под формата на поглаждане, триене, месене и вибрация. В края на краищата, месенето е насочено към загряване на мускулите и кожата.

Такива движения се извършват в стомаха, тънките черва , черния дроб и слънчевия сплит. При месене се обработват наклонените и правите коремни мускули. Също така при масаж на корема се извършва бърз лек натиск върху корема и вибрации с длани. В края на процедурата масажистът прави успокояващи удари.

Най-добре е да масажирате корема след лека закуска сутрин. Ако правите масаж след вечеря, тогава трябва да изчакате около два часа, докато стомахът е наполовина празен.
Преди процедурата пациентът трябва да изпразни поне пикочния мехур и за предпочитане червата. В резултат на това дейността на този орган се нормализира, подобрява се и перисталтиката.

Противопоказания:
• бременност;
• увреждане на кожата;
• повишена телесна температура;
• съдово заболяване, включително разширени вени и запушване;
• хематоми;
• счупвания и изкълчвания;
• онкологични заболявания;
• инфекциозни кожни заболявания.

Както всички други видове коремен масаж, обичайно е да се провежда курс. Обикновено специалистите предписват от три до десет процедури, които се извършват веднъж седмично. В този случай една сесия продължава приблизително четиридесет минути.

Резервация
Instagram
Facebook
Youtube