Evia SPA & Wellness

Evia Spa & Wellness

Масаж при безсъние и главоболие

Вероятно всеки съвременен човек е изпитвал главоболие или се е сблъсквал със симптоми на безсъница. Причините за такива затруднения могат да бъдат стресове, нервни сривове, намален имунитет и негативни емоции. За да спите добре и се освободите от главоболие, трябва да промените начина си на живот – по-често да се отпускате, да се занимавате с различни видове дейности, да ядете редовно. Важен етап в преодоляването на безсъница и главоболие е масажът.

Редовните сесии на масаж значително подобряват общото състояние на организма. Правилно извършената процедура осигурява подобрение на кръвообращението и лимфния поток, активизира метаболизма, повишава имунитета.

Противопоказания за извършване на масаж при безсъние и главоболие

Масажът на главата не трябва да се извършва, ако забелязвате или квалифициран лекар твърди следните заболявания:

  • Гангрена;
  • Тромбоза;
  • Развитие на злокачествени опухоли;
  • Туберкулоза в активна фаза;
  • Заболявания, които се предават по полов път;
  • Различни нервни заболявания или след травми на периферните нерви;
  • Кръвни заболявания;
  • Заболявания, свързани с кръвоносните съдове.

Посочените по-горе противопоказания са постоянни. Ако имате някой от посочените диагнози, е по-добре да се откажете от масаж на главата. Съществуват и временни противопоказания, като например повръщане, гадене, кървене, алкохолно и наркотично опиянение. Масажът на главата не трябва да се извършва върху участъци, които имат драскотини, отворени или затворени рани, различни дерматити. Във всички останали случаи, дори ако нямате постоянни главоболия и безсъница, масажът на главата ще има тонизиращ и релаксиращ ефект върху организма.

Защо процедурата трябва да се извършва от специалисти

Изпълнението на масаж самостоятелно вероятно няма да доведе до същия резултат като процедурата, извършена от компетентен специалист. Това се обяснява с факта, че само лекари и обучени масажисти знаят къде и кои точки се намират на главата. В тази област на тялото има голям брой точки, които отговарят за определени функции. Може да се научите да ги откриете самостоятелно, но малко вероятно е да успеете да го направите в пълен обем.

Опитните специалисти, които се занимават с масаж от много години, знаят как правилно да въздействат върху различните точки. Това означава, че ефектът от процедурата ще бъде максимален. Ще почувствате пълно релаксация и отпускане, ще усетите резултата в общото си състояние.

Защо да се обърнете към нас

В нас работят само опитни масажисти, които знаят как да ви освободят от безсъница и главоболие веднъж завинаги. Ефектът ще усетите вече след първата сесия. За да почувствате пълния резултат, трябва да заявите курс на масаж на главата.

Резервация
Instagram
Facebook
Youtube