Evia SPA & Wellness

Evia Spa & Wellness

Масаж със сладък мед

От около стотици години медът се практикува в тибетската медицина като вид рефлексотерапия, включително доста успешно се използва в съвременните салони за красота.

С помощта на този вид масаж с мед можете напълно да се отървете от проявите на целулит, значително да подобрите еластичността на кожата си, да отслабнете и да възстановите мускулния тонус. Тези процеси възникват поради въздействието на биологично активните вещества, с които е обогатен медът. Благодарение на класическия масаж, всички вещества, като макро- и микроелементи, но също така аминокиселини и витамини, съдържащи се в меда, проникват в най-дълбоките слоеве на нашата кожа, като същевременно подобряват метаболизма.

Медът помага за премахване на натрупаните токсини в клетките , спомага за подобряване на кръвообращението във всички дълбоки слоеве на нашата кожа, ускорява лимфния поток.

В резултат на такъв масаж като мед, кожата ви става по-еластична, по-гладка и всички подкожни мастни капсули се разбиват, стриите забележимо намаляват, но подпухналостта също изчезва.

Техника за меден масаж

Преди да извършите тази процедура, ще ви бъде предложено да вземете душ, ще се направи пилинг на всички масажирани зони на тялото ви. След това кожата се затопля с масажиращи движения, като същевременно се подготвя за възприемане на полезни компоненти от използвания компонент, в нашия случай това е мед. Масажът с мед се извършва последователно на различни части на тялото, поради което подготвителните процедури се повтарят всеки път.

Сместа за такъв масаж се приготвя непосредствено преди началото на процедурата: използва се натурален незахаросан течен мед, но към него се добавят и различни етерични масла. За обработка на една зона са необходими около 1 супена лъжица. мед и десет капки ароматно масло. Случва се за този масаж да се използват няколко вида масла, първоначално се смесват, след което се добавя мед и след това отново всичко се смесва добре.

Медената смес се нанася върху дланите на вашия масажист и след това се пренася върху кожата на тялото ви с потупващи движения. При провеждането на този вид масаж се използва натиск. Те притискат дланите си плътно към тялото ви и след това рязко ги отдръпват, като постепенно увеличават тези движения.

Масажът се извършва винаги по хода на нашите лимфни и кръвоносни съдове, като се движи в посока от върха на пръстите към центъра. След няколко минути върху кожата ви ще се появи сивкава пенеста маса, която излиза от порите ви. Отмива се с топла вода, избърсва се и процедурата продължава.
В края на масажа трябва да вземете топъл душ или просто да се избършете с влажна кърпа и да нанесете антицелулитен крем за тяло.

Още след първата сесия на меден масаж ще имате еластична и копринена кожа. Но за да отслабнете или напълно да премахнете целулита, трябва да вземете курс от дванадесет сесии.

Противопоказания за този масаж

1. алергия към мед;
2. дерматологични заболявания;
3. онкологични заболявания;
4. разширени вени;
5. нарушения на съсирването на кръвта;
6. бременност.

Резервация
Instagram
Facebook
Youtube