Evia SPA & Wellness

Evia Spa & Wellness

Осем мита за масажа

Общоприето е, че масажът е показан на всички хора и може да донесе само ползи. Но има и противници на тази теория, които излагат аргументи срещу масажа. Кой е близо до истината? За да разберете това, трябва да разгледате основните митове, свързани с масажа.

 

image 6483441 2 - Evia SPA & Wellness

 

Мит 1. Масажът няма да помогне при сериозно заболяване.

Именно масажът е отлично средство за възстановяване на двигателните функции на тялото след операции и различни въздействия. В комбинация с физиотерапевтични процедури, масажът помага за възстановяване на силите и функциите на тялото, загубени поради нараняване или заболяване. Естествено, ползата от такъв масаж ще бъде само ако се извършва от професионалист.

Мит 2. Масажът не е задължителен за здравия човек

Всъщност масажът, насочен към укрепване на цялото тяло, е полезен за всеки човек. Той не само помага за поддържане на мускулите в добра форма, но е и отлично средство за облекчаване на общото напрежение и умора. Достатъчно е да прекарате три или четири курса за масаж годишно, всеки от които включва около десет сесии, и доброто настроение, съчетано с тонуса на цялото тяло, няма да ви накара да чакате.

Мит 3. Масажът е необходим само на болно място.

Само професионален масажист може да реши коя част от тялото трябва да се масажира, но най-често се препоръчва да се масажира не само възпаленото място, но и зоните в близост до него.

Мит 4. Масажът може да се прави във вана или сауна

Не трябва да сте толкова леки в избора на място и специалист за тази процедура. Много е лесно да попаднете в ръцете на непрофесионалист, който с действията си не само няма да бъде от полза за тялото, но дори може да навреди. По въпроса за избора на компетентен майстор на масажа са полезни всички начини: от наличието на подходяща диплома до препоръките на хора, които познавате.

Мит 5. Едва след като завършим целия курс на масаж, можем да направим заключение за квалификацията на майстора.

По правило една сесия е достатъчна, за да разберете колко професионален е майсторът, който извършва масажа, колко точно спазва всички хигиенни стандарти и дали има подходящо оборудване. Важен нюанс е липсата на синини след масажа, както и усещане за топлина от манипулациите.

Мит 6. Продължителният масаж е за предпочитане.

Продължителността на масажните манипулации изобщо не зависи от квалификацията на майстора, а от техниката, в която се извършва масажът (ако класическият продължава един час, тогава тайландският – около два часа и половина) и теглото на пациента (колкото по-голям е, толкова повече време капитанът ще отдели за месене на всички зони).

Мит 7. Масажът не е неприятен

Най-често масажът, особено в първите сесии, носи леко усещане за болка и умора, това се дължи на факта, че мускулите на тялото трябва да свикнат с ефекта, произведен върху тях. Особено неприятен и болезнен е антицелулитният масаж, тъй като се обработват застояли зони и само силното и дълбоко въздействие върху такива зони ще доведе до осезаем резултат.

Мит 8. Масажът ви позволява да отслабнете

Без диетични ограничения и подходяща физическа активност е невъзможно да отслабнете само с масаж. Масажът може до известна степен да подобри външното състояние на кожата и да стегне мускулите. Следователно, след интензивен курс на масаж, вие, разбира се, ще загубите няколко килограма и ще намалите обема си с няколко сантиметра, но не трябва да разчитате на загуба на 10 кг.

Резервация
Instagram
Facebook
Youtube