Evia SPA & Wellness

Evia Spa & Wellness

Най-ефективните и популярни видове масаж

Днес масажът е една от най-търсените естетични услуги. Има обаче хора, които все още се страхуват да се запишат за масаж или не знаят кой вид да изберат. Всеки от тях има своя собствена техника. Има лечения, които са особено ефективни за облекчаване на стреса и напрежението, докато други подобряват имунната система или функцията на определен орган. Научете повече за най-популярните видове масажи: какви са техните предимства и какви са техните характеристики.

Какви са ползите от основните видове масаж на тялото

  • Мускулна релаксация. Това е един от основните ефекти на масажа. Когато попаднем в ръцете на професионален масажист, ние се отпускаме. Масажът облекчава цялото мускулно напрежение, натрупано през деня, като по този начин намалява ежедневния стрес. Този вид мускулна релаксация е полезна за ставите и костите, защото те стават еластични и по-подвижни.
  • Тялото естествено произвежда ендорфини. Веществото помага в борбата с депресията, тревожността и болката. Всичко това кара ума да се чувства много по-свободен, по-малко блокиран и добре подготвен за предстоящия ден.
  • Ползи за кожата. Най-забележими са промените в кожата и нейното естествено подобрение. Добрият масаж стимулира освобождаването на мъртвите клетки от съединителната система и порите на мастните жлези. Така състоянието на кожата се подобрява. Тя става по-еластична, способна да абсорбира по-добре всички масла и лосиони, които се използват при масажа.
  • Ползи за лимфната система. Ефективните видове масаж незабавно действат върху стимулирането на течностите. Това помага на бъбреците да ги отстранят от тялото. Всички токсини, натрупани в тялото ни, се отстраняват поради стагнацията на лимфната система. Масажът действа и срещу досадните несъвършенства на целулита. Помага за намаляването му и борбата с него, тъй като тялото ни увеличава кръвообращението.
  • Подобрена работа на сърдечно-съдовата система. Масажът увеличава обема на кръвта в тялото ни и също така подобрява нейното качество. Притокът на кръв се увеличава, но натискът върху кръвоносните съдове намалява, което укрепва сърцето ни. Масажните процедури подобряват храненето на нашите тъкани и увеличават разширяването на капилярите. В същото време кръвното налягане се понижава.
  • Дишане и храносмилане. Тъй като масажът намалява стреса и безпокойството като цяло, той позволява на мускулите на диафрагмата да се отпуснат и значително подобрява нашата дихателна система. Увеличаването на притока на кръв също има положителен ефект върху храносмилателната система и намалява риска от гастрит.
  • Подобряване на настроението. Масажът може да осигури много ползи за тялото. Сред тях е освобождаването на енергийни канали. Въз основа на множество изследвания, масажът може да подобри настроението, да повлияе на емоциите ни и функционирането на много области на тялото.

Какви ефективни видове масаж трябва да опитате?

Основните техники на професионалния масаж имат много вариации. Те се практикуват в зависимост от целта, която е важно да се постигне. Опитните майстори знаят как да направят процедурите без синини и почти без болка. Методите се адаптират към всеки клиент, в зависимост от неговите желания, нужди и благосъстояние.

Традиционен тайландски масаж

През последното десетилетие тайландският масаж се превърна в истинско изкуство благодарение на непрекъснатото експериментиране с нови техники. Майсторът прилага лек натиск върху определени точки, а също така прилага различни видове манипулации. Традиционният тайландски масаж става все по-популярен заради ободряващите си свойства. С него можете да се отпуснете, като получите лекота и енергия.

Антистрес масаж

Използва се специална техника, която премахва скобите от тялото. Това важи особено за напрежението в областта на гръбначния стълб и раменете. Тайландският антистрес масаж е идеалният избор, когато дълго време изпитвате стрес и напрежение. Благодарение на процедурата ще станете по-спокойни, ще можете да укрепите имунната система, както и да нормализирате кръвното налягане.

Антицелулитен масаж

Първо, клиентът лежи по корем – и майсторът ще започне енергично да масажира тялото: месете, разтривайте и потупвайте. Той насърчава изгарянето на мастните клетки и намаляването на портокаловата кожа. След това ще трябва да се преобърнете по гръб, за да третирате проблемните зони. Антицелулитният масаж включва работа с онези части от тялото, където има излишък от мастни натрупвания и целулит. Има положителен ефект върху метаболизма, като го ускорява. Като част от антицелулитните процедури често се предлага масаж с мед.

Масаж на краката

Подходяща е за всички, тъй като тази процедура почти няма противопоказания. Благодарение на процедурата можете да се отървете от подуването на краката и да облекчите умората. Също така масажът на краката нормализира съня и кръвното налягане, помага при главоболие.

Масаж с камъни

По време на тази процедура се използват горещи камъни. Те се поставят върху определени зони, за да хармонизират нервната система и да отпуснат тялото. Масажът с камъни облекчава мускулните болки и облекчава умората. Може да се използва за лечение на различни заболявания.

Масаж по време на бременност

Професионалните масажисти знаят как да адаптират масажните техники към физическото състояние и гестационната възраст на жената. Пренаталният масаж се смята за един от най-популярните масажи, полезен за облекчаване на стрес, възпаление, болка, тревожност и депресия. Сеансите са индивидуализирани и съобразени с нуждите на бъдещата майка.

Ароматерапия

Ароматерапията е един от най-популярните терапевтични масажи в света. Тази форма използва едно или повече ароматни растителни масла, наречени етерични масла. Всеки от тях е предназначен да отговори на специфичните нужди и облекчаване на болката за клиента.

Има търсене и на лимфодренажен масаж и релаксиращ маслен масаж. Това са най-популярните видове масажи, които са много ефективни. Можете да се запишете за такива услуги в Evia SPA. Там са създадени всички условия, за да се отпуснете и да усетите терапевтичния ефект от процедурата.

Техники за масаж

Всеки стил масаж е подходящ за различни нужди, но дори в рамките на един и същи вид се използват различни техники и манипулации. Повече за въздействието на масажа върху тялото можете да прочетете тук. Всички те релаксират, въздействат върху съединителната тъкан и мускулите, освобождавайки кожата от мъртвите клетки. Това прави тъканите по-еластични и регулира секрецията на мастните жлези.

Независимо дали става дума за четкане, перкусия, месене или разтриване, вибрация или натиск, или някой от популярните видове масаж, важно е масажистът да знае ключовите точки на тялото, където да приложи усилието. Много емоции се държат от мускули, които се свиват и е важно да се отблокират. Всеки вид масаж на тялото е подходящ за освобождаване от много токсини и потиснати емоции, както и за подобряване на кръвообращението.

Все още не сте сигурни какъв вид масаж имате нужда? Консултирайте се с управителя на Evia SPA, за да намерите най-добрия вариант за вас и изберете часа на сесията. Това могат да бъдат спа процедури, масаж на лице или различни видове масажи за опорно-двигателния апарат, за да можете да се отпуснете напълно и да почувствате желания ефект.

 

Резервация
Instagram
Facebook
Youtube