Evia SPA & Wellness

Evia Spa & Wellness

Спортивный массаж

Характеристики на спортния масаж

Понякога се нуждаем от масаж не само за да се отпуснем или подобрим здравето си, но и за да възстановим тялото след тежки физически натоварвания. Има отделен вид масаж – спортен. Better Sports е подходящ за тези, които активно спортуват и се нуждаят от отпускане на мускулите, които работят много и постоянно или за тези, които се нуждаят от възстановяване след наранявания. В зависимост от вашите цели, този масаж може да ви помогне да се отпуснете, да бъде тонизиращ или да подобри ефекта от упражненията. Ако водите активен начин на живот и в същото време посещавате спортен масаж, тогава ви е гарантирано отлично здраве и отлична форма.

 

лечебен масаж 20 - Evia SPA & Wellness

 

Характеристики на спортния масаж:

  • Извършва се за възстановяване на оптималната функция на тялото
  • Често се използва като система за възстановяване след нараняване
  • Подходящ за хора, които спортуват и водят активен начин на живот
  • Има доста интензивен и помага за консолидиране на желания резултат.
  • Позволява ви лесно да се справите с последствията от тежки физически натоварвания
  • Насърчава мускулната релаксация и релаксация
  • Фокусира се върху най-увредените/слабите зони
  • Насърчава както физическата, така и психическата релаксация

Спортният масаж е незаменима процедура за всеки, който води активен начин на живот. На първо място, той е предназначен за тези хора, които постоянно се занимават със спорт. Не всеки знае, но по време на физическо натоварване ние не само укрепваме тялото, но и можем да увредим мускулните влакна, които са твърде напрегнати. Това е особено опасно, когато човек се занимава с тежки спортове. В този случай отрицателното въздействие върху тялото трябва по някакъв начин да се компенсира, по-добре и по-удобно е да направите това с помощта на масаж.

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ СПОРТНИЯ МАСАЖ?

Спортният масаж ви позволява да се отпуснете и да релаксирате след тренировка и следователно подобрява нашето благосъстояние. Освен това често се случва хората да се наранят по време на занятия, периодът на рехабилитация може да бъде труден и дълъг. Масажът може да намали болката и да ускори оздравителния процес. Но спортистите не са единствената категория хора, за които този масаж е подходящ. Натоварването не е само класовете във фитнеса. Това са също дълги пътувания, носене на багаж, преместване, физически труд и т.н. Както по време на спорт, мускулите ни се уморяват и имат нужда от почивка.

Спорт много интензивен. Изпълнява се бързо, за да се загреят силно мускулите и след това да се отпуснат. Следователно, освен възстановяване, спортът има и тонизиращ ефект, ободрява и дава сила. А спортът също лишава мускулите от болка – може да не усетим леко изтръпване, заяждане или болка, но това не означава, че ги няма. Болката е сигнал, че нещо не е наред и трябва да се справим с него.

Ето защо, след тежък и изпълнен със събития ден, не може да има нищо по-добро от спорта. Той ще ободри, ще даде сила и енергия.

Резервация
Instagram
Facebook
Youtube