Evia SPA & Wellness

Evia Spa & Wellness

Студен масаж

Акупресурата или акупресурата е много древен терапевтичен метод, който се основава на въздействие върху биологично активни точки, които се намират върху човешката кожа. При подходящ натиск върху тях общото благосъстояние и физическото състояние се подобряват и много функции се възстановяват. Основното предимство на такава процедура, извършвана на масажна маса, е, че благодарение на простата си техника не са необходими скъпи устройства или специално оборудване.

Назалната акупресура може да се направи преди лекарска помощ и в комбинация с други лечения. Не всички пациенти са готови да лекуват хрема с различни фармацевтични препарати. Много хора са запознати с проблеми като задух и назална конгестия, които се появяват няколко пъти в годината или дори по-често. Обикновено хората не им придават голямо значение, докато не стане много трудно да се диша. Много хора използват различни капки за нос, но те имат редица недостатъци. Това е много странични ефекти, вероятността от пристрастяване, висока цена, необходимостта постоянно да го носите със себе си.

Акупресурата ще отнеме максимум десет до петнадесет минути и може да се направи както на специална маса за масаж , така и без нея. Този метод ще ви помогне бързо и лесно да се отървете от задръстванията.

Извършвайки такъв масаж, трябва да спазвате редица правила:
• топли ръце;
• въздействието на върха на пръста върху точката не трябва да бъде остро или грубо;
• непрекъснатост на лек натиск и бавни завъртания, извършвани по посока на часовниковата стрелка;
• леко усещане за болка при излагане на точки;
• масажът не трябва да се прави при температура над 37,5 градуса.

При хрема такъв масаж се показва два до три пъти на ден. Това важи и за първите признаци на настинка. За да консолидирате ефекта, веднага след процедурата трябва да пиете много топла течност. Това може да бъде зелен чай, отвара от маточина, лайка, липов цвят или жълт кантарион.

Извършване на масаж на носа:
1. Намерете симетрични точки във вдлъбнатините на крилата на носа. Масажирайте ги минута и половина с показалците си.
2. Отидете до точките, разположени под ноздрите на кръстопътя на носа и горната устна.
3. Преместете се до крайната точка на носа.
4. При тежест в главата, която се случва при настинки, можете да масажирате точките, разположени между веждите, както и да правите кръгови движения по слепоочията.

Такъв масаж, направен с хрема, ще помогне за укрепване на мускулите на назофаринкса, ще подобри кръвообращението, ще отслаби или премахне нощното хъркане и ще има тонизиращ ефект върху ендокринната система.

При назална конгестия може да се извърши и потупване . За да направите това, огънете пръстите си повече и потупайте костите отстрани на носа и моста на носа. Това трябва да се направи, докато седите в удобна позиция. Първо, за тридесет секунди, докоснете три пъти от едната страна, след това същото количество от втората. След това, за същото време, трябва да потупате по-бързо отстрани на носа. След това обработете моста на носа. Този масаж трябва да се повтаря два или три пъти на ден.

Този достъпен и лесен метод на лечение ще ви позволи да се откажете от капките за нос , които често дават само краткотраен ефект и понякога нарушават функционирането на носната лигавица, причинявайки подуване и отпуснатост. Ако нямате обикновена настинка, а по-сериозно заболяване, задължително се консултирайте с вашия лекар, защото точковият масаж няма да е достатъчен.

Резервация
Instagram
Facebook
Youtube