Evia SPA & Wellness

Evia Spa & Wellness

Техника на шведски масаж

Шведският масаж е един от най-популярните видове масаж, който има редица ползи за физическото и психическото благополучие.

Този вид масаж е комплекс от различни техники, които са взети от методи: арабски, гръцки, както и руски и китайски. Техниката на този масаж се счита за сравнително млада, тъй като се появява през 19 век, но не попречи на бързото набиране на популярност сред привържениците само на лечебни техники.

Техниката на шведския масаж първоначално позволяваше само да въздейства върху всички наши стави, като същевременно възстановява пълната им гъвкавост и подвижност, предизвиквайки известен отлив на течност, включително лимфа. Освен това, когато го използват, те започват да го използват все по-често за пълно разтягане на мускулната тъкан, включително за изработване на дълбоките слоеве и за пълно отпускане на нашите нервни окончания.

Ето някои от основните предимства на шведския масаж

Мускулна релаксация

Шведският масаж помага за облекчаване на напрежението и отпуска напрегнатите мускули. Техники като гладене, месене и месене подобряват циркулацията на кръвта и лимфата, което помага за облекчаване на мускулното напрежение и спазми.

Подобрена циркулация

Масажът насърчава повишената циркулация, което помага за доставянето на повече кислород и хранителни вещества до тъканите на тялото. Това може да помогне за подобряване на общото състояние и функционирането на органите и тъканите.

Облекчаване на болката

Шведският масаж може да помогне за облекчаване на болката, свързана с мускулно напрежение, спазми и наранявания. Масажни техники като преобръщане и разтриване могат да стимулират производството на естествени болкоуспокояващи вещества като ендорфини в тялото.

Подобряване на гъвкавостта и подвижността

Шведският масаж може да помогне за подобряване на гъвкавостта и подвижността на ставите и мускулите. Разтягането и манипулирането по време на масаж помага за омесване и разтягане на мускулите, което спомага за подобряване на тяхната еластичност.

Стимулиране на нервната система

Масажът може да стимулира нервната система и да помогне за облекчаване на стреса и безпокойството. Техниките за масаж, като разклащане и вибрация, могат да помогнат за отпускане и успокояване на тялото, както и за подобряване на настроението.

Подобрено общо самочувствие

Шведският масаж има общо оздравително действие върху тялото. Помага за облекчаване на физическия и емоционален стрес, подобрява съня, повишава енергията и цялостната жизненост.

Техника на шведски масаж

Масажът от този тип се извършва доста бавно , поради което има отличен психотерапевтичен ефект. Днес това направление се счита за най-важното при прилагането на техниката на шведския масаж и често се използва при лечението на неврози, както и други заболявания.

Специалистът по масаж по време на сеанса действа въз основа на сигналите, които специалистът получава от своя пациент, определени въздишки, напрежение на определени мускули, но дори движенията на крайниците му „казват“ какви чувства изпитва, посочвайки възможните насоки за тренира. По време на тази процедура пациентът се съблича напълно, покрива се само с един чаршаф, тялото се намазва с масло, в стая, където е топло и тихо.

Масажната техника включва поглаждане, след разтриване и потупване и дори лек натиск. Всички движения, които се използват, се извършват само в определена последователност, като по този начин помагат първо да се загреят всички тъкани и след това да се отработят достатъчно дълбоко и по-задълбочено. Първоначално масажистът масажира гърба на пациента, след това се обработва шията, след това ръцете, краката, след това главата, но и лицето. Същността на това изследване е преминаването на пътя на венозната кръв от върховете на нашите крайници до по-големи части на тялото.

Значително внимание се обръща на изследването на ставите – натискът върху тях определено се увеличава, редувайки се с удари, което ви позволява да разбиете натрупаните частици ексудат, премествайки ги по-нататък към лимфните възли. Повече от половината от времето на тази сесия се изразходва за работа със ставите на пациента.
Всички крайници на пациента се омесват с ръце, като се опитват да не спират пълния контакт с тялото на пациента. Случва се релаксиращият ефект да е достатъчно голям и в резултат на това пациентът заспива. Не използвайте този вид масаж повече от два пъти седмично.

Резервация
Instagram
Facebook
Youtube