Evia SPA & Wellness

Evia Spa & Wellness

7 неудобни въпроса за масажа. Нещо, което не се чувствахте удобно да попитате.

Щяхте да отидете на салон за масаж или, знаете ли, но… Но някои пикантни въпроси ви тормозят, предизвикват стягане и безпокойство. Събрахме някои конкретни въпроси и даваме кратки и изчерпателни отговори на тях.

1. Срамежлив съм за определени части от тялото си, трябва ли да се съблека напълно?

Комплексите, срамежливостта и недоволството от собственото тяло много често се превръщат в бариера не само за личния живот, но и за обичайната нужда да се подложите на медицински преглед или да се съблечете в салон за масаж. Може да е наднормено тегло, акне, белези, повишено окосмяване и др. Запомнете – няма идеални хора (дори в лъскавите списания красавиците са ретуширани с Photoshop). А масажистът ви гледа през очите на лекар и няма да забележи, още по-малко да говори за вас. За него вие сте пациентът и вашето желание е закон. Можете да поискате да не докосвате определена част от тялото или да останете частично облечени или покрити с чаршаф.

2. Ами ако по време на масажа почувствам възбуда и масажистът го забележи?

Ако за жените е лесно да прикрият възбудата си, то за мъжете е изключително трудно заради получената ерекция. Всъщност е съвсем естествено. По време на масажа всяко нежно докосване може да предизвика парасимпатиков импулс и възникване на ерекция. За мъжете най-добрият вариант е да носят плътно прилепнали бански. Или в краен случай помолете за пауза и се успокойте.

3. Ами ако искам да отида до тоалетната навреме или не мога да задържа газове?

Ако по време на масажа внезапно поискате да имате нужда от него, просто го кажете и отидете до тоалетната. Ако стиснете седалищните мускули и се напрегнете, масажът ще бъде безполезен. Всички неудобства, тревоги и физически фактори трябва да бъдат елиминирани. Същото и с газовете. Ако това се случи доброволно, не трябва да бъде забелязано от масажиста. Можете също да прекъснете процедурата и да поискате да напуснете, ако е необходимо.

4. Мога ли да говоря по време на масажа?

Масажист, въпреки че това е сектор на услугите, но все пак с медицински пристрастия. По-добре е да не говорите, а да се съсредоточите върху усещанията, да се отпуснете максимално и дори да спите. Но винаги можете да изразите вашите искания или желания, ако не ви е удобно: студено, горещо, болезнено или неприятно или сте забравили да кажете нещо по време на консултацията.

5. Ами ако съм щекотлив?

Всеки е щекотлив до известна степен. Уведомете масажиста. Но обикновено умерените и леки движения по време на масажа не предизвикват гъделичкане.

6. Масажистът излиза ли от кабинета, когато се съблека?

да Масажистът ви моли да се съблечете в зависимост от масажа – частично или напълно. Ако имате проблемни зони около опашната кост, бедрата и задните части, всяко облекло ще притиска и пречи. Специалистът винаги ще се погрижи за вашия комфорт и ще ви предложи хавлиена кърпа (или дори еднократно бельо). Масажистът ще влезе в кабинета само когато сте готови.

7. Възможно ли е и необходимо ли е да оставяте бакшиш на масажиста?

Ако посетите салон за професионален масаж в Европа, тогава бакшишът от 15-20% се счита за задължителен. Понякога зависи от специалиста или клиниката. Масажистът не очаква такава “благодарност” от вас и може да откаже. Но е възможен и вариант на искрена благодарност без пари, под формата на подарък. Всичко зависи от вашите добри и искрени намерения.

Резервация
Instagram
Facebook
Youtube