Evia SPA & Wellness

Evia Spa & Wellness
Evia Spa Wellness

Evia Spa & Wellness

e точното място където може да се освободите от ежедневния стрес и да се заредите с нова енергия, да се изпълните с тонус.

Ние сме експерти в облекчаването на болката.

Висококвалифицирани терапевти, рехабилитационни специалисти, спортни масажисти, които могат да ви помогнат. Всички онези болезнени проблеми, които животът ни поднася след контузия, злополука, болест, спортни травми, главоболие, невралгии, болки в кръста и гърба.

Ние сме тук за да ви помогнем. Предлагаме най-различни терапии за релакс от утвърдени професионални продукти шоколадова, розова, ароматерапия, лимфен дренаж и премахване на хроничната или остра болка в областта на врата, гърба, рамото и плешката (лопатка). Физически и емоционален стрес, депресивни състояния, безсъние, тревожност, болки в кръста, гърба, схванат врат и горната част на гърба, болки в гърба и краката, дископатия и дискови хернии, плексит, невралгия, главоболие и мигрена, ошипяване, болки в ставите и мускулите.

Evia Spa Wellness
line-bg-1
Ние Ви предлагаме да се насладите на:

Луксозни стаи
за масаж

IMG 8761

На ваше разположение са масажни легла, а интернационалните ни терапевти ще се погрижат да отпуснат всеки сантиметър от тялото ви.

За един перфектен завършек, може да се отпуснете в ви сауна или да се потопите в огромната вана за двама.

САУНА

4

Сауната е типична финландска сауна . Влажността в сауната може да се регулира чрез обливане на нагорещените камъни с вода.

Ползите от сауната са подобни на тези от парната баня. Тук обаче температурата е по- висока и липсва влагата на парната баня. Високата температура понижава кръвното налягане, отпушва порите, подобрява кръвообращението и стимулира отделянето на пот, чрез което организмът се детоксикира. Сауната влияе добре при болки в ставите и мускулите и при заболявания като ревматоиден артрит.

Сауната отпуска мускулатурата и допринася за чувството за релакс. Чрез сауната може да повишите имунитета си, а топлината унищожава голяма част от вредните бактерии и вируси и спомага за борбата със зимните болести.

Не е препоръчително да влизате в сауна след употреба на цигари, алкохол или наркотични вещества – по този начин сериозно застрашавате здравето си!

line bg 1 1

ТУРСКА БАНЯ (ХАМАМ)

11

Традиционната процедура, смесена в самите обичаи на Римската и Византийската баня. Тази процедура подобрява кръвообращението на кожата и стимулира отделителната й функция, както и обмяната на веществата. В нея се използва пилинг в комбинация с кес / специална ръкавица /. Процедурата завършва с масаж и контрастен душ.

Турската баня или хамамът (hamam) произлиза от Римските терми в Античността. „хамам“ на арабски означава „затоплям, разнасям топлина”. Турската баня е един празник на сетивата – топлина, влажност, пяна, аромати и докосвания, които създават едно произведение на изкуството за приятни изживявания.

В арабския свят хамамът не е просто парна баня. Преди всичко това е древен ритуал.

Хамамът или турската баня е ориенталска процедура, при която се почиства цялото тяло от повърхностния слой мъртви клетки. В автентична обстановка ще почувствате топлината на мраморния камък, парата, влагата и ефекта от мокрия масаж. Това е един ритуал от Изтока, смесил в себе си традициите на Римската и Византийската баня.

Процедурата започва със затопляне в парна баня, където интензивната топлина отваря порите на кожата и навлиза дълбоко до мускулите. Напарването се извършва при температура от около 50°С, при висока влажност на въздуха 70-100%. Започва обилно потоотделяне и кожата е готова за почистване. Докато Вие лежите и релаксирате на топлото мраморно легло, нашите обучени специалисти премахват мъртвите клетки на Вашата кожа с помощта на специално изработена пилинг-ръкавица (кесе), като това спомага за оросяването с кръв на съединителната тъкан.

След този ориенталски пилинг кожата Ви вече е кадифено-мека и е готова за нежен масаж с натурален сапун. При тази процедура не става въпрос само за почистване на тялото, а за истински празник за сетивата: топлина, влажност, пяна, аромати и докосвания създават едно произведение на изкуството за приятно изживяване.

line bg 1 1

ПАРНА БАНЯ

parna banya

Ползите от парната баня са много и са известни от древността. Неслучайно древните римляни са използвали силата на термалната вода, за да се лекуват и да се поддържат във форма. Парата осигурява така необходимото почистване на порите и подобрява кръвоснабдяването на кожата. Препоръчително е парната баня да се използва преди масаж или друга терапия, тъй като действа отпускащо, а след парна баня кожата е мека и чиста и по-бързо поема различни аромати.

Наред с ползите за кожата парната баня влияе добре и върху хора с проблеми с дишането. Инхалирането на гореща пара отпушва носа, успокоява лигавиците и значително ускорява процесите на възстановяване на лигавиците.

line bg 1 1

РЕЛАКС ЗОНА

relax zone

В нашата зона за релакс и почивка са разположени отопляеми лежанки, предоставящи на тялото отдих в разкошно положение. Залата е топла и в нея можете да останете колкото дълго желаете и да почивате.

Отопляемите лежанки подгряват почиващото тяло и са идеални преди масажни процедури или между топлинните процедури. цялостното релакс усещане. Човек трябва да се чувства спокоен, отпочинал и щастлив.

line bg 1 1
Резервация
Instagram
Facebook
Youtube