Evia SPA & Wellness

Evia Spa & Wellness

Масажът може да ви спести пари

Много хора смятат, че масажът е лукс. Мислили ли сте за факта, че редовните посещения на масажи могат да намалят разходите ви за лекари?

Според много съвременни изследвания, чийто брой непрекъснато нараства, масажът е много ефективно средство за борба с различни хронични заболявания, особено когато се комбинира с класически методи на лечение. Именно за лечението на хронични патологии хората по света харчат най-много пари.
Тези проблеми включват болки в гърба, мигрена, фибромиалгия, тревожност и депресия. Ето какво казват учените за ефективността на масажа за лечение на тези заболявания:

  • Според резултатите от мета-анализ на научни публикации, извършен от Националния център за допълнителна и алтернативна медицина, масажът ефективно се бори с хроничната болка в кръста.
  • Учени от Mayo Clinic, един от най-големите медицински изследователски центрове в света, доказаха, че масажът може да помогне за преодоляване на депресията, намаляване на тревожността и риска от развитие на тревожни разстройства.   
  • Същата група учени проведе проучване, резултатите от което показват способността на масажа да облекчи хроничната болка при фибромиалгия и мигрена.  

Масажът дори помага на пациентите с рак да понасят по-лесно химиотерапията и лъчетерапията. Според проучване на Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, масажът намалява нивата на тревожност и болка при пациенти с рак с 50% и помага в борбата с хроничната умора. В проучването са участвали над 3000 пациенти. Както се оказа, масажът помага не само за облекчаване на болката, но и за подобряване на настроението и субективна оценка на качеството на живот.  

Ползите от редовния масаж

Редовните посещения на сесии за масаж могат да играят много важна роля за воденето на здравословен начин на живот. Масажът е преди всичко инвестиция във вашето здраве, красота и дълголетие. Мнозина са свикнали да смятат масажа за лукс, защото смятат, че той е необходим единствено за релаксация и удоволствие. Наистина масажът е много приятна процедура, помага за отпускане, но това не отменя терапевтичните му свойства!   

Ако искате да посещавате лекари по-рядко, да харчите пари за прегледи, лечение и хапчета, да се отървете от стреса, болката и дискомфорта – заповядайте при нас, ние ви очакваме! Нашите масажисти ще изберат най-подходящия вид масаж за Вас и ще отговорят на всички Ваши въпроси.

Резервация
Instagram
Facebook
Youtube