Evia SPA & Wellness

Evia Spa & Wellness

Масаж по зони

Масажът е популярен метод, който може да подобри формата на тялото, да релаксира мускулите и да стане неотделима част от процедурите за релаксация в СПА. Въпреки това изпълнението на пълен тялото масаж, с отделяне на необходимото внимание към всеки регион, изисква значителни времеви и финансови ресурси. Все пак, такъв масаж е полезен както за спортисти, които изпитват значителни физически натоварвания, така и за хора, които имат седящ начин на живот. Той се насочва към заздравяване на мускулите, ставите и тъканите, придавайки им сила и еластичност. С развитието на медицинската наука, искуството на масажа също се развива, съвършенствайки се с всяка година. В момента масажът се разглежда като ефективно средство за борба с различни заболявания.

Масаж по зони

Лечебният масаж, препоръчан от лекар, се насочва към решаване на конкретен проблем и включва провеждането на зониран масаж. Той включва следните масажни зони:

  1. Зоната на вратния връх. Тази област изисква специално внимание при претоварване на шийната част на гръбначния стълб, увеличено умствено напрежение, главоболие и продължителни натоварвания на конкретни участъци. Масажът на тази зона подобрява кръвообращението, стимулира лимфния дренаж и тонизира кожата. Това помага за подобряване на паметта, отстраняване на главоболие и отпускане на напрежение в рамената, врата и гръбнака. Подобряването на кръвообращението осигурява допълнително присъствие на кислород, което е полезно за работа или тренировки. Показания: мигрена, главоболие, неврози.
  2. Кръсто-кръстословената област. Масажът на тази зона се препоръчва при болки в гърба, кръста или таза, наднормено тегло, интензивни физически натоварвания, често издигане и преместване на тежести, остеохондроз и нарушения на междувертебралните дискове. Въздействието върху тази област помага за облекчаване на болката от спазми, подобрява кръвообращението и предотвратява заболяванията на гърба. Благодарение на подобреното кръвообращение, позвънките и околни тъкани получават достатъчно количество необходими хранителни вещества и елементи.
  3. Стъпалата. Масажът на тази зона се препоръчва при варикозно разширение на вените, забавен метаболизъм, наднормено тегло и венозна мрежа. Масажът помага да се справите със сухата кожа на стъпалата и петите.
  4. Горните и долните крайници. Масажът на тези зони се използва при заболявания на ставите и намален тонус на мускулите. Той се основава на елементи от спортния масаж.
  5. Черния дроб и гръдният кош. Някои смятат, че тези области не са подходящи за масаж, но това не е така. Ако им обърнете внимание, можете да решите множество проблеми, като наднормено тегло, подобряване на функцията на белите дробове, заздравяване на дихателната система и подобряване на кръвоснабдяването с кислород.
  6. Цялото гръбначно стълбище. Гръбът носи най-голямото натоварване, което може да предизвика напрежение и дискомфорт в мускулната структура. Дългосрочен курс на масаж може да помогне за възстановяване на повредените тъкани, подобряване на кръвообращението, тонизиране на нервната система, премахване на отоци чрез подобряване на лимфния дренаж. Показания: сколиоз, остеохондроз, невралгични заболявания.
  7. Горните и долните крайници. Масажът на тези области се използва за решаване на местни проблеми, облекчаване на болка и последици от физически натоварвания.

Добре изготвена програма за масаж дава незабавно положително лечебно и релаксиращо въздействие.

Резервация
Instagram
Facebook
Youtube